כניסה למערכת מאמרים

               אין חשבון עדיין?

נופש,טיסות, צימרים ותיירות

בקשת ESTA

  • PDF
דירוג משתמש: / 0
גרועהכי טוב 

כניסה לתחומי לארצות הברית מצריכה הנפקת ויזה לארה"ב.

אך אזרחי מדינות מסוימות בעולם אינם נדרשים להנפיק ויזה.

אלו בין 32 ל-35 מדינות הפטורות מהנפקת ויזה תחת הנקראת Visa Waiver Program (VWP).

 

גם אזרחים ישראלים המחזיקים בבעלותם אזרחות של אחת מהמדינות הפטורות מויזה, אינם צריכים להנפיק ויזה לארה"ב.

 

לחילופין, עליהם לעמוד בדרישות ה-ESTA, מערכת לאשרת שהייה לתיירות או עסקים לארה"ב לאזרחי המדינות הפטורות מויזה המאשרת להם אשרת שהייה לעד 90 יום בארצות הברית.

החוק נקבע בשנים האחרונות עקב איומי טרור ומצבה הבטחוני הנמוך של ארצות הברית.

 

דרישות ה-ESTA נדרשות רק מתיירים המגיעים לארה"ב דרך האוויר או הים. המדינות היחידות להן שכנות יבשתית עם ארצות הברית הן קנדה ומקסיקו, ואזרחיהן פטורים מ-ESTA.

 

לאחר עמידה בדרישות ה-ESTA, נשאר למגיעים לארה"ב רק למלא את טופס I-94W הסופי לכניסה לתחומי ארה"ב.

 

בקשת ESTA

 

 

כיום, ניתן ונפוץ להרשם ולמלא את הטפסים הדרושים דרך אתר האינטרנט של ה-ESTA.

האישור ממערכת ה-ESTA יכול להגיע לאחר זמן קצר מאוד (אפילו כמה דקות), אך ממשלת ארצות הברית ממליצה להסדיר את ענייני ה-ESTA שלושה ימים לפני ההגעה.

אכן, מומלץ לטפל בעניין מוקדם יותר מכמה דקות לפני הטיסה או ההפלגה, על מנת לחסוך בעיות של הרגע האחרון והרבה אי-נעימות.

למעשה, אפילו הוצע חוק הדורש לאשר את בקשת ה-ESTA בהתרעה ארוכה בהרבה מכמה דקות.

אישור שהייה בארה"ב לאזרחים אלו תקף לשנתיים, אך אם נגמר במהלך שהותם בארצות הברית תוקף הדרכון שלהם, הם יהיו חייבים לעזוב את תחומי ארצות הברית.

עלות ה-ESTA  היא כ-14 דולרים.

 

 

 

עמידה בדרישות ה-ESTA  קלה בהרבה מתהליך ויזה לארצות הברית.

ואכן, אזרחי מדינות זרות ואזרחים ישראלים המחזיקים בבעלותם אזרחות זרה ייהנו מקיצור הליכים ניכר בדרכם לארצות הברית.

 

לעומתם, אנשים שאין בבעלותם אזרחות של אחת מהמדינות הפטורות מהנפקת ויזה לארצות הברית ייאלצו להנפיק ויזה לארה"ב, צהליך ארוך ומייגע בהרבה מהליך ה-ESTA, הכולל מילוי כמות גדולה במיוחד של טפסים וריאיון אישי באחת משגרירויות ארצות הברית בישראל.

גם בהגעתם לנמל התעופה בארה"ב, לא מובטחת כניסתם לתחומי המדינה.

 

 

 

 

 

 




עוד כתבות :

» תהליך הוצאת ויזה לארהב

ויזה לארה"ב נדרשת מכל ישראלי שמעוניין לבקר, לעבוד, לטייל, ללמוד ואפילו לעבור בארה"ב. ישנם סוגים שונים של ויזה, כל אחד מיועד למטרה אחרת, ובמעמד הגשת הבקשה נדרשים מסמכים שונים והצגה של הוכחות שמאמתות את כוונות מגיש הבקשה. ניתנת בארץ, ולוקח כחודש מיום הגשת הבקשה עד האישור וקבלת הויזה. ניתן גם לשנות את הסטאטוס הרשום בויזה בזמן השהות בארה"ב. ויזה כללית, שמתאימה...

» ויזה לארצות הברית לסוגיה

ויזה לארצות הברית היא אישור הכניסה אל המדינה עבור כל מי שאינו אזרח ארה"ב או אזרח אחת המדינות שאינן זקוקות לאשרה. לפני הקניה של כרטיס הטיסה, עליכם להגיש בקשת מהשגרירות האמריקאית בארץ. בשנים האחרונות, בעקבות בעיות הטרור העולמי ובעיות ההגירה, חלו שינויים בתהליך קבלת ויזה לארצות הברית וכעת הוא ארוך ומסובך יותר. את התהליך להוצאת האשרה אפשר או לעשות לבד, או...

» הליך חידוש ויזה לארהב

הליך חידוש ויזה לארה"ב יש לבצע אחת למספר שנים בתום תוקף הויזה לארה"ב. את תהליך חידוש הויזה מבצעים מול הקונסוליה האמריקאית שהיא חלק מהשגרירות האמריקאית בתל אביב. ישראלים אשר שוהים כבר בארצות הברית ונדרשים לחדש את הוויזה יכולים לעשות זאת שם והם לא מחויבים לחזור ראשית לישראל. זה בהחלט עשוי להקל על ישראלים שצריכים הארכה של תוקף הויזה.חידוש ויזה לארה"ב – הסבר...

» חידוש ויזה לארהב

חידוש ויזה לארה"ב הוא הליך חשוב הנדרש מישראלים שהוויזה לארה"ב שבידיהם לא תקפה והם נדרשים לחדש אותה במידה והם רוצים להיכנס לארה"ב לא יאוחר משנה מהמועד בו פג תוקפה. הנפקת היא הליך פורמאלי המתבקש מכל בעל דרכון ישראלי הרוצה להגיע להיכנס לתחומי ארה"ב. למרות שזהו הליך שגרתי מקובל, ישנם ישראלים רבים שאינם מתמצאים בשלבי הוצאת הוויזה ואינם מגיעים ערוכים לראיון...

» ויזה לארהב בקלות ובמהירות

ויזה לארה"ב אפשר להשיג היום בדרך הארוכה: אתם הולכים לשגרירות, עומדים בתור, טועים בטפסים, ממלאים מחדש, מחכים חודש בבית במתח ובסוף מקבלים סירוב – או בדרך הקלה והפשוטה שבה מישהו אחר מגיש את הבקשה וממלא אותה, מכין אתכם לראיון ומלווה אתכם צעד צעד לקראת אישור הויזה. כיוון שמדובר באחד המסמכים המבוקשים בישראל, בין אם למטרת עבודה, לימודים או ביקור, ומצד שני –...

» תוקף ויזה לארה"ב

תוקף ויזה לארה"ב ישנם סוגים שונים של ויזות (אשרות שהייה ועבודה) לארצות הברית, תחת תנאים שונים.לסוגי ויזה שונים ישנם תנאים שונים, ביניהם תוקף הויזה, פרק הזמן בו מותר למבקר להשאר בארץ. להלן סוגי הויזות הנפוצים ותוקפיהן: ויזת B2 היא כנראה הויזה הנפוצה ביותר, ונועדה למבקרים ותיירים זמניים.להם מותר להשאר בארצות הברית שלוש שנים ברצף, ותוקף הויזה שלהם הוא עשר...

» קביעת תור לשגרירות ארצות הברית

  קביעת תור בשגרירות ארה"ב  כדי להכנס לארצות הברית ממשלת ארצות הברית דורשת הנפקת אשרה (ויזה) לארצות הברית מכל אזרח ישראלי ללא אזרחות נוספת. על הנוסע הפוטנציאלי לקבוע תור לשגרירות ארצות הברית, בה הוא יעבור ריאיון.  קביעת תור לריאיון בשגרירות ארצות הברית נדרשת מכל אדם בין הגילאים 14 ל-80.היא גם לוקחת המון זמן, שכן שגרירות ארצות הברית עמוסה.זמן המתנה נפוץ הוא...

» מדינות הפטורות מויזה לארה"ב

היא אשרת כניסה\שהייה\עבודה לארצות הברית.מדינות מסוימות בעולם חתמו עם ממשלת ארה"ב על "הסכם ויתור ויזה", לפיו אזרחי מדינות אלו לא יחויבו בהנפקת ואזרחי ארצות הברית לא יחויבו בהנפקת ויזה בהגעה למדינות אלה (ישראל לא ביניהן, ולפיכך ישראלים המתכננים להגיע לארה"ב עדיין נדרשים להנפיק ויזה). תוכנית זו קרויה WWP – Visa Waver Program.  להלן המדינות החתומות על הסכם ויתור הויזה...

» ויזת עיתונאי לארה"ב

ישראלים המתכוונים להיכנס אל תחומי ארצות הברית נדרשים להנפיק ויזה (אשרת כניסה) לארצות הברית.ישנם סוגים שונים של , בהתאם למטרת המבקר במדינה. עיתונאים המגיעים לארצות הברית לסקר אירועים (וגם משפחותיהם) נדרשים להנפיק מסוג I-1.על מנת להנפיק ויזה זו, כמו עם ויזות אחרות, נדרש המבקר למלא טפסים רבים ולהעבירם לאחת משגרירויות ארצות הברית בישראל.בישראל שתי שגרירויות...

» ויזה לארה"ב לילדיהם של בני זוג

אזרחים ישראלים המעוניינים להיכנס אל תחומי ארצות הברית נדרשים להנפיק (אשרת כניסה) כל עוד יש להם אזרחות ישראלית בלבד.ויזות מסוגים שונים מונפקות לאנשים שונים בהתאם למטרותיהם בארצות הברית. ישראלים המתכוונים להגיע לארצות הברית על-מנת להתחתן עם אזרח ארצות הברית נדרשים להנפיק ויזה מסוג K-1. זוהי ויזה לארוסים וארוסות של אזרחי ארה"ב ומתויגת כויזה זמנית (Non-Immigrant),...