כניסה למערכת מאמרים

               אין חשבון עדיין?

נופש,טיסות, צימרים ותיירות

ויזת עיתונאי לארה"ב

  • PDF
דירוג משתמש: / 0
גרועהכי טוב 

ישראלים המתכוונים להיכנס אל תחומי ארצות הברית נדרשים להנפיק ויזה (אשרת כניסה) לארצות הברית.

ישנם סוגים שונים של ויזה לארה"ב, בהתאם למטרת המבקר במדינה.

 

עיתונאים המגיעים לארצות הברית לסקר אירועים (וגם משפחותיהם) נדרשים להנפיק ויזה לארה"ב מסוג I-1.

על מנת להנפיק ויזה זו, כמו עם ויזות אחרות, נדרש המבקר למלא טפסים רבים ולהעבירם לאחת משגרירויות ארצות הברית בישראל.

בישראל שתי שגרירויות של ארצות הברית: אחת בתל אביב ואחת בירושלים.

לרוב ההליכים נעשים בשגרירות ארצות הברית בתל אביב, בהתאם לאזור המגורים של המנפיק.

 

על המנפיק גם להגיש בקשה בשגרירות לויזת I-1, הנקראת "ויזה לנציגים של אמצעי תקשורת זרים ומשפחותיהם". הבקשה צריכה לכלול מכתב ממערכת העיתון או הגוף המעסיק של העיתונאי (כמו גם אתר אינטרנט או תחנת רדיו) המתאר את הפעילות העיתונאית בה יעסוק בזמן שהותו בארצות הברית, להראות את חוזה ההעסקה שלו עם הגוף המעסיק ממנו הוא נשלח, ולהציג כרטיס חבר באגודת העיתונאים.

 

על עבודה בעיתונאות נדרש מהמנפיק ויזת I-1 בלבד. בעל ויזה מסוג אחר (כולל ויזת עבודה או ויזת עסקים) לא יוכל לעבוד שם בעיתונאות. כמו-כן, עיתונאי בעל ויזת עיתונאי לא יוכל לעבוד שם בתחומים אחרים.

 

הנפקת ויזה לארצות הברית היא תהליך ארוך ומסובך באופן כללי, אך סוג ויזה זה הוא קל יותר להנפקה. גם מי שמחזיק ויזה מסוג אחר יוכל להמיר בקלות את הויזה שלו לויזת עיתונאי (כל עוד הוא עיתונאי מועסק כמובן). הויזה גם כוללת ריאיון בשגרירות.

 

למרות הקלות היחסית שבהנפקת ויזה זו, עדיין ראוי לעבוד כראוי ולמלא את הטפסים כראוי וחשוב יותר, להצליח בריאיון. עליו להשאיר על המראיין רושם טוב ומקצועי של מקצוען המגיע לסקר אירוע חשוב ואינו מתכוון להסתבך בשום דבר שלילי או לגרום נזק משום סוג למדינה. בהנפקת ויזה לעיתים נדרשים מסמכים שונים ונוספים. חשוב לטפל כראוי בעניין הטפסים והמסמכים, כמו גם בעניין הריאיון (לבוש הולם וכדומה).

 

ראוי לציין שבסמכותם של אנשי ההגירה המקומיים בארצות הברית לשלול את הויזה כבר כשהמנפיק מגיע לשדה התעופה, דבר הקורה לעיתים די רחוקות.




עוד כתבות :

» תהליך הוצאת ויזה לארהב

ויזה לארה"ב נדרשת מכל ישראלי שמעוניין לבקר, לעבוד, לטייל, ללמוד ואפילו לעבור בארה"ב. ישנם סוגים שונים של ויזה, כל אחד מיועד למטרה אחרת, ובמעמד הגשת הבקשה נדרשים מסמכים שונים והצגה של הוכחות שמאמתות את כוונות מגיש הבקשה. ניתנת בארץ, ולוקח כחודש מיום הגשת הבקשה עד האישור וקבלת הויזה. ניתן גם לשנות את הסטאטוס הרשום בויזה בזמן השהות בארה"ב. ויזה כללית, שמתאימה...

» ויזה לארצות הברית לסוגיה

ויזה לארצות הברית היא אישור הכניסה אל המדינה עבור כל מי שאינו אזרח ארה"ב או אזרח אחת המדינות שאינן זקוקות לאשרה. לפני הקניה של כרטיס הטיסה, עליכם להגיש בקשת מהשגרירות האמריקאית בארץ. בשנים האחרונות, בעקבות בעיות הטרור העולמי ובעיות ההגירה, חלו שינויים בתהליך קבלת ויזה לארצות הברית וכעת הוא ארוך ומסובך יותר. את התהליך להוצאת האשרה אפשר או לעשות לבד, או...

» הליך חידוש ויזה לארהב

הליך חידוש ויזה לארה"ב יש לבצע אחת למספר שנים בתום תוקף הויזה לארה"ב. את תהליך חידוש הויזה מבצעים מול הקונסוליה האמריקאית שהיא חלק מהשגרירות האמריקאית בתל אביב. ישראלים אשר שוהים כבר בארצות הברית ונדרשים לחדש את הוויזה יכולים לעשות זאת שם והם לא מחויבים לחזור ראשית לישראל. זה בהחלט עשוי להקל על ישראלים שצריכים הארכה של תוקף הויזה.חידוש ויזה לארה"ב – הסבר...

» חידוש ויזה לארהב

חידוש ויזה לארה"ב הוא הליך חשוב הנדרש מישראלים שהוויזה לארה"ב שבידיהם לא תקפה והם נדרשים לחדש אותה במידה והם רוצים להיכנס לארה"ב לא יאוחר משנה מהמועד בו פג תוקפה. הנפקת היא הליך פורמאלי המתבקש מכל בעל דרכון ישראלי הרוצה להגיע להיכנס לתחומי ארה"ב. למרות שזהו הליך שגרתי מקובל, ישנם ישראלים רבים שאינם מתמצאים בשלבי הוצאת הוויזה ואינם מגיעים ערוכים לראיון...

» ויזה לארהב בקלות ובמהירות

ויזה לארה"ב אפשר להשיג היום בדרך הארוכה: אתם הולכים לשגרירות, עומדים בתור, טועים בטפסים, ממלאים מחדש, מחכים חודש בבית במתח ובסוף מקבלים סירוב – או בדרך הקלה והפשוטה שבה מישהו אחר מגיש את הבקשה וממלא אותה, מכין אתכם לראיון ומלווה אתכם צעד צעד לקראת אישור הויזה. כיוון שמדובר באחד המסמכים המבוקשים בישראל, בין אם למטרת עבודה, לימודים או ביקור, ומצד שני –...

» בקשת ESTA

כניסה לתחומי לארצות הברית מצריכה הנפקת .אך אזרחי מדינות מסוימות בעולם אינם נדרשים להנפיק ויזה.אלו בין 32 ל-35 מדינות הפטורות מהנפקת ויזה תחת הנקראת Visa Waiver Program (VWP). גם אזרחים ישראלים המחזיקים בבעלותם אזרחות של אחת מהמדינות הפטורות מויזה, אינם צריכים להנפיק . לחילופין, עליהם לעמוד בדרישות ה-ESTA, מערכת לאשרת שהייה לתיירות או עסקים לארה"ב לאזרחי המדינות הפטורות...

» תוקף ויזה לארה"ב

תוקף ויזה לארה"ב ישנם סוגים שונים של ויזות (אשרות שהייה ועבודה) לארצות הברית, תחת תנאים שונים.לסוגי ויזה שונים ישנם תנאים שונים, ביניהם תוקף הויזה, פרק הזמן בו מותר למבקר להשאר בארץ. להלן סוגי הויזות הנפוצים ותוקפיהן: ויזת B2 היא כנראה הויזה הנפוצה ביותר, ונועדה למבקרים ותיירים זמניים.להם מותר להשאר בארצות הברית שלוש שנים ברצף, ותוקף הויזה שלהם הוא עשר...

» קביעת תור לשגרירות ארצות הברית

  קביעת תור בשגרירות ארה"ב  כדי להכנס לארצות הברית ממשלת ארצות הברית דורשת הנפקת אשרה (ויזה) לארצות הברית מכל אזרח ישראלי ללא אזרחות נוספת. על הנוסע הפוטנציאלי לקבוע תור לשגרירות ארצות הברית, בה הוא יעבור ריאיון.  קביעת תור לריאיון בשגרירות ארצות הברית נדרשת מכל אדם בין הגילאים 14 ל-80.היא גם לוקחת המון זמן, שכן שגרירות ארצות הברית עמוסה.זמן המתנה נפוץ הוא...

» מדינות הפטורות מויזה לארה"ב

היא אשרת כניסה\שהייה\עבודה לארצות הברית.מדינות מסוימות בעולם חתמו עם ממשלת ארה"ב על "הסכם ויתור ויזה", לפיו אזרחי מדינות אלו לא יחויבו בהנפקת ואזרחי ארצות הברית לא יחויבו בהנפקת ויזה בהגעה למדינות אלה (ישראל לא ביניהן, ולפיכך ישראלים המתכננים להגיע לארה"ב עדיין נדרשים להנפיק ויזה). תוכנית זו קרויה WWP – Visa Waver Program.  להלן המדינות החתומות על הסכם ויתור הויזה...

» ויזה לארה"ב לילדיהם של בני זוג

אזרחים ישראלים המעוניינים להיכנס אל תחומי ארצות הברית נדרשים להנפיק (אשרת כניסה) כל עוד יש להם אזרחות ישראלית בלבד.ויזות מסוגים שונים מונפקות לאנשים שונים בהתאם למטרותיהם בארצות הברית. ישראלים המתכוונים להגיע לארצות הברית על-מנת להתחתן עם אזרח ארצות הברית נדרשים להנפיק ויזה מסוג K-1. זוהי ויזה לארוסים וארוסות של אזרחי ארה"ב ומתויגת כויזה זמנית (Non-Immigrant),...